Suuri ja monipuolinen Piilahti niminen rantatila Päijännevesistöön kuuluvan Konniveden rannalla

Seppälänniemessä Vuolenkosken kylässä kauniilla luontoalueella sijaitseva Piilahden tila on ollut viime vuosikymmeninä erinlaisessa käytössä, kuten suuren maatilan piha-alueena, matkailioiden yöpymis- ja vierailualueena sekä viime vuosina ykstyisenä vapaa-ajan viettoalueena.

Iitini kuntaan kuuluva Vuolenkosken kylä, joka valittiin vuoden kyläksi v. 2014, siajitsee lähellä Suomen Urheiluopisto Vierumäellä. Iitti on nykyään osa Päijät-Hämettä.

Piilahden tila, jossa on tilavan piha-alueen lisäksi myös metsää että peltoa, on kooltaan hieman yli 6 hehtaaria. Päärakennus on kooltaan 280 neliötä. Lisäksi tilalla on 6 muuta rakennusta kuten laaja kivinavetta, autotalli ja -katos, “Golfpaviljonki” sekä juuri uudelleen rakennettu luhtiaitta ja kaksi rantasaunaa, joista toinen sijaitsee saaressa.

Ranta-alueen pituus on yhteensä yli 300m ja lisäksi tilaan kuuluu kaksi omaa saarta, jotka sijaitsevat uuden laivareitin varrella. Rakennusoikeutta on yhteensä 1400 neliötä, josta puolet voi käytää mm. uusien asuintilojen rakentamiseen.

Tila sijaitsee n. 2km päässä Vulenkosken kylän keskustasta, jonne on juri avattu usi kyläkeskus. Kyäkeskuksessa kauppa ja muita palveluita. Rantaravintola sekä uudet vierasvenesatamat sijaitsevat lähellä kyläkeskusta.

Puhdasvetinen ja kaunis Konnivesi (pinta-ala 50 km2) soveltuu hyvin veneilyyn ja kalastukseen. Oman rannan uudesta laiturista vesitse voi mennä Jyväskylään tai Kimolan kanavan kautta Kouvolan suuntaa lähelle Kymi-ringin rataa.